6 Mart 2014 Perşembe

ıspanaklı krep

herkese merhaba

kış mevsiminin en sevdiğim sebzelerindendir ıspanak... artık yemeğinden ziyade krepli yapıyorum. çok lezzetli bir ara sıcak.. tarifi hünerli bayanlardan aldım.. sonuç her zaman ki muhteşem.. ıspanağın zamanı geçmeden denemenizi tavsiye ederim.. bu tarifi özellikle özge için paylaşıyorum. umarım beğenirsin :)) yorumlarını bekliyorum canım ..
ıspanaklı krepin yapımı 3 aşamadan oluşuyor. önce ıspanaklı harç hazırlanıyor daha sonra başemel sosu yapılıyor. en son da krepler hazırlanıyor.  sonuçta gerçekten inanılmaz lezzetli bir ara sıcak ortaya çıkıyor. işte malzeme listesi;

ıspanaklı harç için;

1 /2 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber

başemel sos için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı süt

krep için;

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz

yapılışı;

ilk önce ıspanaklı harcı hazırlıyoruz. ıspanakları yıkayıp ayıklıyoruz. soğanları küp küp yemeklik doğruyoruz. tencereye soğanları koyup üzerine sıvı yağı ekliyoruz. ve soğanları kavuruyoruz. kavrulan soğanların üzerine doğranmış ıspanakları ekliyoruz. tuzunu ve karabiberini ekleyip 7-8 dakika kavuruyoruz.
başemel sosu hazırlamak için tereyağını tencereye alıyoruz. eriyen tereyağının üzerine unu ekliyoruz. unu kavuruyoruz. kavrulan unun üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırıyoruz. karışım toparlanınca altını kapatıyoruz. başemel sos koyu kıvamlı oluyor. koyu oldu diye üzerine süt eklemeyin. ıspanakla karışınca kıvamını bulacaktır.
krepi hazırlamak için yumurta, un, süt ve tuzu karıştırma kabına alın. mikserle çırpın. oldukça cıvık bir karışım olacak. daha sonra  tereyağı ile yağlanmış krep tavasına 1 kepçe döküp iyice yayın. önünü ve arkasını iyice pişirin. ben her krebi pişirmek için tavayı yağlıyorum. böylece krepler daha lezzetli oluyor.
ıspanaklı harç ve başemel sosu karıştırın. 1-2 dakika orta ateşte iyice karıştırın. daha sonra her bir krepin içine 3 yemek kaşığı bu harçtan koyup, rolü şeklinde sarın. afiyet olsun





 
 
 
 
 

 
denemeniz dileğiyle
 
 
afiyet olsun :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder