28 Haziran 2014 Cumartesi

tavuklu milföy böreği

herkese hayırlı ramazanlar

çok şükür bu senede ramazan ayına eriştik.. Rabbim inşallah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin. arayı çok açmadan çok pratik ve lezzetli bir börek tarifi paylaşacağım sizlerle.. sahurda yapıp, afiyetle yemeniz dileğiyle :)) işte malzeme listesi;

malzemeler;

1 paket milföy hamuru (20 yaprak)
1 kavanoz garnitür
1 adet kuru soğan
2 parça tavuk göğüs eti
kekik, tuz, kara biber, pul biber

üzerine; yumurta sarısı

yapılışı;

soğan ve tavuk eti küp küp doğranır ve sıvı yağda kavrulur. üzerine garnitür eklenir. biraz daha kavrulur. üzerine baharatlar eklenir. karıştırılan iç harcımız artık hazır. milföy hamurunun ortasına harçtan konur ve bohça şeklinde katlanır. ve kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede pişirilir.
afiyet olsun




denemeniz dileğiyle :))

hayırlı ramazanlar 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder