11 Temmuz 2013 Perşembe

vişne soslu muhallebi

herkese merhaba
artık blogumu daha sık güncellemeye karar verdim. sizleri müthiş tariflerimden mahrum bırakmaya hakkım yok dimi ama :)) bugünkü tarifim tam bir yaz tatlısı.. tarifi hünerli bayanlardan. kendisine  böyle tarifler paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. vişne soslu muhallebi hem hafif hem de lezzetli bir tatlı.. ramazanda iftardan sonra serinlemek isteyenler için bir tarif... işte malzeme listesi;

malzemeler;

muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

vişne sosu için;
1.5 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
4 yemek kaşığı şeker (tepeleme)

üzeri için; fındık, ceviz, Hindistan cevizi, pasta süsü...

yapılışı;
ilk önce muhallebisi hazırlanır. vanilya hariç bütün malzeme tencere konur ve kaynayana kadar karıştırılır. kaynayan muhallebi ocaktan alınır. vanilya eklenip, karıştırılır. sudan geçirilmiş orta boy kare borcama dökülür. muhallebinin üzeri kaymak tutunca vişne sos hazırlanmaya başlanır. çekirdekleri ayıklanmış vişne robottan geçirilir, püre haline getirilir. püre haline gelen vişneler bir tencereye alınır ve üzerine su, şeker, nişasta eklenir. karıştırarak kaynaması beklenir. kaynayan vişne sosu vakit kaybetmeden muhallebinin üzerine dökülür. oda sıcaklığına gelen tatlı buzdolabına konur.
afiyet olsun


 
iftardan sonra serin serin yemek isteyenlere....
 
 

 
dilerseniz vişne soslu muhallebiyi kuplar birer kişilik porsiyonlar halinde de servis edebilirsiniz :))
 
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder