9 Temmuz 2013 Salı

yayla çorbası

herkese hayırlı ramazanlar
bugün mübarek ramazan ayının ilk günü.. Allah herkesin tuttuğu oruçları ve ettiği duaları kabul etsin inşallah. bugün sizlere Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olan yayla çorbasının tarifini vereceğim. zaten herkesin bildiği bir çorba ama blog arşivimde bulunsun istiyorum. ayrıca bugün ilk iftar.. belki iftar mönüsü hazırlayanlara fikir olur. şöyle yanına taze fasulye, bol yeşil salata ve karpuzla beraber hem sağlıklı hem doyurucu  hem de lezzetli bir sofra olur. işte tarifim;

malzemeler;
8 su bardağı su
1/2 su bardağı pirinç
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
tuz

üzeri için;
2 çorba kaşığı tereyağı
kuru nane

yapılışı;

pirinçleri yıkayıp tencereye alın. üzerine yumurta ve unu ekleyip karıştırın. karışımın üzerine yoğurdu ekleyip bir kez daha karıştırın. en son suyu ilave edip ocağa alın. çorba kaynayana kadar karıştırın. çorbanın kesilmemesi için sürekli ve aynı yöne karıştırmanız gerekiyor. kaynayan çorbanın altını kısın ve pirinçler pişene dek kaynatın. ocağın altını kapatmadan önce tuzunu ekleyin. sos tavasına tereyağı ve naneyi ekleyin. yağ eriyince pişen çorbanın üzerine dökün.
afiyet olsun
 
 
 
iftarda afiyetle yemeniz dileğiyle :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder