4 Mart 2013 Pazartesi

havuç topları

herkese mutlu pazarlar
blog yazarı olmak gerçekten zor işmiş...ne yazacağına karar vermek,metni oluşturmak,yazım kurallarına dikkat etmek....ama bu işin acemisi olarak büyük bir keyifle yazmaya çalışıyorum...umarım okurken keyif alırsınız :))
bugün yeni bir tarifle yeniden karşınızdayım..herkesin bildiği bir tarif havuç topları..hem lezzeti hem de pratik bir tatlı..bilmeyenler varsa ben blogumda bulunması  paylaşıyorum. tam ölçülerle yapmak isteyen varsa buyurun tarifi;

malzeme listesi
34-36 adet petibör bisküvi
16 çorba kaşığı toz şeker
125 gr.margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı su
600 gr.havuç
1 paket vanilya

üzeri için; hindistan cevizi

yapılışı;
bisküvileri iyice ufalayın, havuçları yıkayın ve rendeleyin. bir tencerede rendelenmiş havuç,şeker ve 1 bardak suyu karıştırıp,pişirin.havuçlar suyunu çekene kadar pişirin.huvuçlar pişince tencerenin altını kapatın.sıcak tencereye margarini ekleyip,eritin.dövülmüş bisküvileri,ceviz içini ve vaniyayı tencereye ekleyin,yoğurun.ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.hindistan cevizine bulayın.
afiyet olsun


                                                            işte havuç toplarım..

gerçekten çok hafif ve çok lezzetli oldular..denemenizi tavsiye ederim..benden şimdilik bu kadar....herkese mutlu pazarlar :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder