5 Mart 2013 Salı

kısır

herkese merhaba

yorucu bir günün ardından akşamın bu saatinde elime yeşil çayımı alıp bloguma yeni tarifimi eklemek için bilgisayarın başına oturdum..bugün kısır tarifi paylaşacağım sizlerle..en sevdiğim salatalardandır kısır..bol yeşillikli ve ekşili bir kısır vazgeçilmezimdir..kısırı annem hep göz kararı yapar.sayemde ilk kez ölçü kullandı..tam ölçülerle kısır tarifimiz burada,kişi sayısına göre ölçüleri arttırıp azaltabilirsiniz..

malzemeler;

2 su bardağı ince bulgur
2,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı salça
1 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze soğan
5-6 tane salatalık turşusu
tuz,karabiber,pul biber, kuru nane

sosu için;

1 limon suyu ve nar ekşisi

yapılışı;

bulgur derince bir kaba alınır üzerine kaynar su dökülür ve kapağı kapatılır.bulgur sıcak su ile şişene kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir.ayrı bir tavada ince doğranmış kuru soğan ve sarımsak sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.üzerine salça eklenir, kavrulur.kavrulan salçanın üzerine arzu ettiğiniz miktarda tuz,karabiber,pul biber ve kuru nane eklenir.bu harç sıcak suda bekletilen bulgur ile karıştırılır.yeşillikler ince ince doğranır bulgurun içine eklenir,turşular küçük küçük doğranır bulgurun içine eklenir ve son olarak limon suyu ve nar ekşisi eklenip, karıştırılır.
afiyet olsun

 
kısıra turşu ve nane çok yakışıyor..denemeyenler için tavsiye ederim
 

 
şimdilik bu kadar yeni tariflerle görüşmek üzere..hoşçakalın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder