14 Mart 2013 Perşembe

kuzu haşlama

merhabalar
akşamın bu saatinde mutfakta pişen enfes cheesecake kokusu eşliğinde bugünkü tarifimi sizlerle paylaşacağım..bloger olmak böyle bir şey olmalı :)) neyse bugün çok lezzetli bir yemek paylaşacağım..kuzu haşlama hem pratik hem besleyici bir tarif.umarım beğenirsiniz..işte tarifim

malzemeler; (2 kişi için)

2 adet kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
4 adet küçük patates
2 adet defne yaprağı
tane karabiber,kekik,tuz,pul biber

yapılışı;

kuzu gerdanları yıkayıp tencerenin içine koyalım.üzerine iri iri doğranmış soğan,patates,sarımsak,defne yaprağı,ve baharatları ekleyelim.üzerine 2 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerenin ağzını kapatıp ocağa koyalım.ben 15 dakika pişirdim.işte hepsi bu kadar afiyet olsun..
 
ben haşlama yaparken yağ kullanmıyorum çünkü kuzu eti zaten yağlı ekstra yağ ekleyip fazla kalori almanın bir anlamı yok ama di mi :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder